четвер, 3 грудня 2015 р.

Акція "Синя стрічка"

Сьогодні в нашій школі проходила акція "Синя стрічка"
Ми завдаємо людям фізичного болю, коли штовхаємо їх, наносимо тілесні удари, б’ємо, щипаємо, ґвалтуємо; ми завдаємо душевних ран ,коли лаємось нецензурними словами,  глузуємо,  обзиваємо, принижуємо, ігноруємо.
Ми гостро реагуємо на біль і образи по відношенню до себе і не помічаємо, як кривдимо інших самі.
Трошки більше поваги, трошки менше образ,
Трошки більше добра,  трошки менше зла,
Трошки більше любові, трошки менше ненависті,
Трошки більше радості, трошки менше  горя і сліз.
У всіх нас є багато спільного  і чимало відмінного. Але всіх нас об’єднує те, що ми всі люди, що живемо на одній планеті Земля, і нам слід жити так, щоб зберегти мир і спокій.
Треба навчитися  розуміти людей, любити їх, прощати і ставитися до них неупереджено. Нехай вони в чому і відрізняються від нас. Треба навчитися розуміти  людей і вибачати їм, ставитися до інших так, якби ви хотіли, щоб ставилися до вас.
Тому викиньте із своїх сердець ненависть,зверхність ,байдужість. І тоді  вас ,щирих,добрих, сердечних всі любитимуть і поважатимуть,і світ стане кращим. Часом досить однієї лагідної посмішки, одного сонячного промінчика, одного дотику руки, однієї ласки. Так мало треба, щоб зробити щасливими тих, хто є поруч з нами. То чому ми цього не робимо? Давайте подаруємо один одному  привітну посмішку, лагідний дотик і крапельку доброти.


Немає коментарів:

Дописати коментар