понеділок, 18 травня 2020 р.

11 день, 33 тиждень

Доброго ранку, мої любі Кмітливчики і Розумнички! Я вітаю вас, адже ми впритул наблизились до завершення навчального року. Розпочинаємо роботу над нашим останнім в першому класі зошитом.
Сьогодні опрацьовуємо 11 день 33 тижня, матеріали до якого ви зможете знайти за цим посиланнямhttps://drive.google.com/drive/folders/11tBWoEQcrAfrnm9jqPnXXSbe80507L6t?usp=sharing

Вишиванка - це справжнє свято

Сьогодні ми будемо говорити про ще один символ України - вишиванку.
У культурі будь-якого народу є речі, які відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка. А чи знаєте ви, коли українці святкують День вишиванки? День вишиванки - поки що не офіційне і відносно нове народне свято, але з кожним роком все більше людей долучається до святкування цього дня, демонструючи тим самим повагу до народних традицій, до символа України. Воно відзначається в третій четвер травня. У цьому році День вишиванки припадає на 21 травня.


Я думаю, кожен з вас має у своєму гардеробі цей чудовий одяг. Пропоную провести своєрідну акцію до Дня вишиванки. Сфотографуйтесь у вишиванці самі або всією родиною і розмістіть фото у нашій групі.

Я думаю, що і наші друзі розкажуть вам дещо нове про вишиванку.
Прочитайте вірш Вадима Крищенка "Вишиванка", повправляйся у виразному читанні, продемонструй своє вміння рідним. Чому вишиванку шанують в Україні, які особливості мають вишиванки в різних регіонах нашої країни, ви дізнаєтесь з повідомлення від Знайка.

Попрацюйте з картами. Сьогодні вони дещо незвичні. Карта України ніби прибралась у різні орнаменти. Це тому, що у кожного регіону (частини країни) свій орнамент. Зверніть увагу на особливості вишиванки Вінниччини.

Попрацюй у творчій майстерні. Прикрась вишиванку орнаментом у зошиті для творчих завдань.

Узагальнення вивченого за рік. Досліджую мовні явища
На цей урок я запрошую вас у Zoom об 11.00

Немає коментарів:

Дописати коментар